Maastricht, unieke sfeer & beleving!

Marktplein in Maastricht

Maastricht, een universiteitsstad gelegen op het zuidelijkste puntje van Nederland, onderscheidt zich door zijn middeleeuwse architectuur en zijn levendig cultureel uitzicht. In de geplaveide oude stad staat de gotische Sint-Janskerk. De Romaanse Sint-Servaasbasiliek herbergt een belangrijke verzameling religieuze kunst. Aan de oevers van de Maas, die de stad doorsnijdt, ligt het futuristisch ogende kunstmuseum Bonnefanten.

  • Oude stadsmuren van Maastricht
    Wandelen langs de oude stadsmuren.

Maastricht en zijn oude stadsmuren.

In Maastricht valt er op winkelgebied van alles te ontdekken en beleven.

HISTORISCHE STADSMUREN

In de 13e eeuw verrezen in Maastricht de eerste stadsmuren. Het ommuurde deel van de stad bleek al snel te klein en nog geen honderd jaar later kwam er een tweede ommuring. Een groot deel van de stadsmuren zijn nog in goede staat en nog steeds te bezichtigen. Langs de oude stadsmuren van Maastricht kan men een schitterende wandeling maken die je geheel door het oude centrum van de stuurt.

Maastricht, een gezellige stad vol historie, kunst en cultuur

GENIETEN VAN ARCHITECTUUR

Maastricht ontdekken én shoppen gaat heel goed samen! De verschillende stadsdelen en wijken van Maastricht hebben elk hun eigen sfeer, bezienswaardigheden, winkels en speciaalzaakjes.

In de glamoureuze winkels in de Stokstraat valt er natuurlijk veel meer te beleven. Het is alleen al de moeite waard er doorheen te wandelen om je te vergapen aan de architectonische details van de prachtige, statige panden. Hier liggen de straatjes met een rijke historie, met een verhaal.

RONDOM HET VRIJTHOF

Het Vrijthof is een prachtig plein in het midden van het oude Maastricht, geplaveid met kinderkopjes en door bomen omringd. Er zijn veel leuke restaurants en cafés gelegen aan het plein, met ’s zomers ruime terrassen. Ook de Basiliek van Sint Servaas, een kathedraal in romaanse stijl met crypten en schatten, grenst aan het Vrijthof.

Het Vrijthof, dit plein trekt al bezoekers sinds de middeleeuwen toen pelgrims het graf van Sint Servaas bezochten. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *