Wellness & cultuur in Aken

Cathedral in Aachen

Aken is de meest westelijke grote stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en grenst aan Nederland en België. Aken, dat is de Dom, het oude centrum en de ‘Elisenbrunnen’, de warmwaterbronnen.

De kathedraal van Aken werd rond 800 na Christus gesticht en later werd er een gotisch koor aan toegevoegd. De Domschatzkammer (schatkamer) heeft middeleeuwse artefacten, waaronder het heiligdom van Karel de Grote, die hier in 814 na Christus werd begraven. Vlakbij ligt het barokke stadhuis, Aachener Rathaus, met zijn 19e-eeuwse fresco’s. Zwavelhoudend water vult de fonteinen van Elisenbrunnen.

De Carolus thermen in Aken

Heerlijk wegdromen in een oase van water…

Carolus Thermen Bad Aachen

Als je houdt van wellness is de Carolus Thermen in de Aachener Stadtgarten de ideale weekendbestemming voor jou. In dit kuurcentrum kan je gemakkelijk een dag doorbrengen.

Het bronwater van Aken is een weldaad bij oa. reumatische aandoeningen, aandoeningen van het bewegingsapparaat en huidaandoeningen.

Men vindt hier sauna‘s, pools en rustzones en zelfs oriëntaalse baden. Er zijn ook zwembaden met het water uit de Rosenquelle. Verder zijn er bij de Carolus Thermen Beauty faciliteiten en is er een goed restaurant.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *